Sider

tirsdag 23. juni 2015

Bestemorsruter


Dette er et hekleteppe som jeg har "restaurert". 

Kanskje kan man si at det var med dette teppe det hele startet. Jeg husker jeg så et lignende teppe i blogglandia. Jeg hadde heklet en del før, og sett min mormor hadde et teppe i bestemorsruter.  Mormors teppe hadde hovedfarge svart, som var nok mer praktisk på den tiden. 

Jeg ble for alvor hekta på hekkel med dette teppe. Teppe ble lå ofte på en sofa eller stol som pynt, og ble rett og slett utslitt enkelte steder og jeg la det bort, for å ordne det senere. Senere ble MYE senere. En av grunne kan være at jeg ikke helt visste hvordan jeg skulle fikse teppe. Så fikk jeg et tips om at jeg kunne klippe ut de ødelagte rutene, hekle nye til å erstatte de ødelagte rutene. Teppe er heklet i tykt bomullsgarn. Heklenål nr 3,5
 I mitt garnlager var det MANGE smårester med tykt bomullsgarn. Så mye at jeg fikk nok til 60 nye ruter, som jeg kunne hekle på teppe. Dermed fikk teppe nye ruter i stedet for ødelagte og teppe ble en hel del større. Når jeg hadde heklet på alle rutene ville jeg ha en tykk kant rundt for å "ramme" inn teppe. Dersom noen lurer på hvor lang tid det tok, så tok selve kanten over en uke å hekle. 


  Jeg er fornøyd !

4 kommentarer:

Heidi sa...

For et flott teppe! Kjempefint at du har fått restaurert det, det kunne man ikke se.

Ingunn sa...

Ja, du kan være meget godt fornøyd med innsatsen. Det er enklere å hekle et helt nytt teppe enn å restaurere ett som du har gjort. Gratulerer!

God sommer fra Ingunn

Refleksjon på livsvegen sa...

Så flott!
Imponert over tolmodet ditt :-)

Bente Knutsen sa...

Teppet ble nydelig! Det var sikkert litt av en jobb å hekle, ikke minst kanten rundt😄